Olej rokitnikowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 40,00 zł 40.00
Cena netto: 32,52 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5DBC-49937

Opis

Olej z rokitnika

 INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Data ważności: 02/2021

Olej tłoczony z miąższu wraz  nasionami jest najbogatszym naturalnym źródłem witaminy A w postaci co najmniej 18 karetonoidów, które nadają olejowi intensywną pomarańczowo-czerwoną barwę. Olej zawiera także dużą ilość witaminy E, prowitaminę D, witaminę K1, magnez, wapń, cynk, sterole roślinne i kwasy tłuszczowe, w tym cenny i bardzo rzadko występujący w przyrodzie jednonienasycony kwas oleopalmitynowy (ok. 35%) i ok. 30% kwasu palmitynowego.

Olej rokitnikowy jest bardzo dobrym antyoksydantem i środkiem o działaniu przeciwzapalnym dlatego może skutecznie zwalczać zmarszczki, zmiany degeneracyjne oraz inne objawy skóry dojrzałej. Może być także stosowany w leczeniu przebarwień, trądziku, blizn, oparzeń, owrzodzeń, egzemy, wyprysku i innych dolegliwości skórnych. Wspomaga także regenerację błony śluzowej. 

Olej można stosować miejscowo na skórę bez rozcieńczania, jednak trzeba wtedy mieć na uwadze to, że  nierozcieńczony może plamić skórę.

Może być również dodawany do innych olejów i produktów jako substancja aktywna (w naszym sklepie jest składnikiem Serum do Cery Dojrzałej)

 

/userdata/public/assets//Karta%20charakterystyki%20OLEJ%20Z%20ROKITNIKA%20111.pdf

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl