Mydło lawendowe

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 22,00 zł 22.00
Cena netto: 17,89 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: PROSTA KOSTKA
Kod produktu: 1CBB-7346F

Opis

MYDŁO LAWENDOWE

INCI: Sodium Olivate (Lavandula Angustifolia Flower Extract); Sodium Shea Butterate; Sodium Cocoate (Lavandula Angustifolia Flower Extract); Sodium Cacao; Sodium Castorate; Lavandula Angustifolia (Lavender)  Oil - Linalool, Limonene, Coumarin*; CI 77007, Mica, Activated charcoal, Sodium Lactate; Glicerin**

* naturalny składnik olejku eterycznego 

** wytworzona w trakcie zmydlania

 

Zmydlone: oliwa z oliwek, masło shea, olej kokosowy, masło kakaowe, Olej rycynowy,  olejek eteryczny lawendowy, CI77007, Mica, węgiel aktywny, mleczan sodu

 

Mydło lawendowe - pachnąca klasyka rodem z Francji 

Inspiracją kompozycji naszego mydła lawendowego ręcznie robionego jest oczywiście przyozdobiona spektakularnym fioletem lawendy, romantyczna Prowansja. 

Mydło lawendowe jest fenomenalnym wyrobem zarówno do codziennego oczyszczania skóry, jak i wspaniałym pomysłem na prezent. Przyczynia się do tego jego niezwykła uniwersalność. Naturalne mydło lawendowe znakomicie sprawdza się do mycia twarzy oraz całego ciała. Delikatnie nawilża skórę. Jest idealne przy problemach z trądzikiem oraz stanach zapalnych.  

 

Wykorzystaj unikatową moc niepowtarzalnej rośliny rodem z Francji! Dostępne w naszym sklepie mydło lawendowe ręcznie robione polecamy nie tylko do mycia skóry tłustej, ale także z rozszerzonymi porami. W zwalczaniu niedoskonałości cery skutecznie wspomogą nas bowiem właściwości oczyszczające, a jednocześnie delikatnie ściągające, jakimi wykazuje się olejek lawendowy. Śmiało wybierz nasz produkt również z przeznaczeniem dla skóry dojrzałej, gdyż mydło zawierające lawendę działa przeciwstarzeniowo. 

 

Kosmetyki posiadające w swoim składzie ekstrakt lawendowy są tak uwielbiane przez wiele klientek również z powodu niezwykle przyjemnego, a zarazem trwałego zapachu. Warto wiedzieć, że te miłe dla naszego powonienia wonności działają uspokajająco, sprzyjają więc oddawaniu się relaksowi podczas kąpieli. Wystarczy umieścić nasze mydło lawendowe w łazience lub bieliźniarce, aby długo cieszyć się aromatem przywołującym na myśl słoneczną Prowansję.

 

Drogocenne właściwości komponentów mydła lawendowego

Oliwa z oliwek – jej głównym składnikiem oliwy jest kwas oleinowy, którego zawiera ok. 55-85%. Zawiera także kwas palmitynowy, linolowy i inne odżywcze dla skóry składniki, w tym skwalen i oleuropeinę. W oliwie z oliwek jest także dużo związków fenolowych i witamina E, które nadają jej silne właściwości antyoksydacyjne. Dzięki działaniu przeciwutleniającemu oliwa z oliwek promuje procesy naprawcze i spowalnia starzenie się skóry. Ponadto posiada działanie nawilżające, kojące, uspokajające, odżywcze i odświeżające skórę. Zapobiega również uszkodzeniom skóry spowodowanym przez promieniowanie UV. Oliwa z oliwek jest cennym składnikiem dla suchej i dojrzałej skóry. Jest bardzo odżywcza i ma silne działanie ochronne.

Masło shea:  jest uważane za naturalny czynnik nawilżający, ponieważ w swojej strukturze i funkcji przypomina zawartość lipidów skóry. Wspomaga barierę ochronną naskórka, ułatwia proces gojenia, zapobiega podrażnieniom i regeneruje. Jest dobrym środkiem kondycjonującym. Pomaga utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody tworząc barierę ochronną na powierzchni skóry, zapobiega przesuszeniu i łuszczeniu się skóry, zmniejsza plamy na skórze.

Olej kokosowy:   dobrze się wchłania, odblokowuje pory, pomaga zredukować zmarszczki, zwiotczenie skóry, wzmacnia, wygładza i poprawia elastyczność skóry. Stosowany jest zapobiegawczo w cellulicie i rozstępach.  W mydle daje nam obfitą pianę oraz duże właściwości myjące. 

Masło kakaowe: Korzystne działanie masła kakaowego wynika z dużej zawartości witaminy E i polifenoli, naturalnych związków o szerokim spektrum działania. Polifenole między innymi wpływają hamująco na procesy zapalne. Wykazują się właściwościami antyoksydacyjnymi, dzięki czemu zmniejszają ilość uszkodzeń i wzmacniają procesy odnowy i regeneracji komórek skóry. Skóra jest zdrowsza, bardziej elastyczna, odporniejsza na czynniki szkodliwe.

Olej rycynowy: jest jednym z nielicznych olejów, które mogą być używane jako emulgator. Jego wyjątkowość polega również na tym, że w prawie 90% składa się z kwasu rycynolowego, w pozostałej części z kwasu oleinowego, stearynowego, linolowego i innych związków. Kwasy tłuszczowe, które zawiera pomagają również skórze głowy utrzymać wilgoć i zapobiegają wysuszeniu. Jest popularnym olejem w recepturach mydła, gdyż tworzy obfitą i stabilną pianę.

Olejek eteryczny lawendowy  pomaga w problemach skórnych pochodzenia alergicznego lub zakaźnego. Regeneruje skórę, ułatwia gojenie i łagodzi podrażnienia, z tego względu jest to wspaniały dodatek do wszelkich produktów przeznaczonych do leczenia i pielęgnacji skóry.

 

Waga: 110 g

Data ważności: 2 lata od daty produkcji

Produkowane przez nas mydła są ręcznie robione w niewielkich partiach. Każda partia może nieznacznie różnić się od poprzedniej :) Nie jest to wadą produktu.

Uwaga: Mydło jest jak wino, im starsze tym lepsze 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl